acei oameni minunati

acei oameni minunati care te ajuta sa vezi viata altfel, sa razi si sa speri, care gasesc puterea oricat de greu le-ar fi sa te mai sustina si pe tine, care stiu ce sa spuna in orice moment, care te fac sa te simti mai bogat doar ca ii cunosti, care te linistesc si-ti dau putere, care te fac sa vrei sa fii ca ei...
eu am parte de multi astfel de oameni minunati...si ma simt norocoasa...
dupa ce am facut inventarul lor, am realizat uimita ca pe langa prieteni si familie mai sunt oameni minunati care au trecut atat de rapid prin viata mea, ca uneori nici n-am avut timp sa realizez dar efectele trecerii lor le simt inca.
sunt acei prieteni care te tin de mana si sar valurile cu tine, care in mijlocul unui hohot de plans iti spun ca esti lovable and adorable si te fac sa razi si sa-ti schimbi perspectiva asupra probemei, care te suna si-ti dau sms-uri o zi intreaga cand stiu ca esti trista si nu vor sa te lase singura, care-si iau zi de concediu ca de ziua ta sa te duca sa vezi marea, care se roaga sa te eliberezi de tot trecutul, care fac un drum special pana la Cernavoda sa te aduca inapoi acasa cu caine cu tot dupa inmormantarea bunicii, care-ti cauta tie un serviciu mai puternic decat si-ar cauta lor, care-ti sustin toate deciziile si te remonteaza in fiecare moment cand esti mai cazut, care-ti cumpara magneti de frigider cu irisii lui Van Gogh si vederi din orice oras vizitat, care te motiveaza tot timpul si-ti repeta: important e sa believe!, care te scot la tigara doar ca sa vorbiti, sa te descarci de nervi si sa capeti puterea de a o lua de la capat, care te invata sa faci cercei si alte bijuterii, care te incurajeaza mereu sa scrii si sa nu-ti pierzi talentul, care-ti interzic sa mai plangi.
mai e familia care ma indeamna sa consider aceasta perioada de pauza ca un concediu cu care nu ma voi mai intalni prea curand, care-mi sustine toate nebuniile, care m-au ajutat sa plec in toate caaltoriile frumoase pe care le-am facut, tata care-mi cumpara revista ELLE in prima zi in care apare, matusile care ma duc la teatru, maia si taia care fac gogosi cand ne ducem in vizita, varul cu care impart pasiunea pentru ceaiuri si mere, sora care-mi descarca filme si muzica.
si apoi mai sunt oameni care au avut o prezenta scurta in viata mea dar de la care am invatat enorm: un magician pe care l-am vazut de doua ori si care se uita prin mine si-mi dadea raspunsuri fara sa adresez vreo intrebare, care m-a ajutat sa-mi constientizez puterea si independenta, care m-a ajutat doar privindu-ma si cu un cristal, o doctorita care cand mi-a vazut depresia si lacrimile a avut rabdare sa ma asculte si sa-mi explice ca in viata sunt lucruri si mai importante, care m-a invatat sa-i ascult pe cei din jurul meu, profesorul de yogilates care transmitea atata calm, caldura si energie pozitiva incat te contaminai imediat, care te invata sa-ti asculti corpul, sa-l iubesti, sa-ti controlezi postura (inca ii mai simt privirea cand nu stau dreapta), Wizz care ma facea sa ma simt speciala si absolutely fabulous, care spunea mereu: everything will turn out fine in the end. how? we don't know how. it's a mystery, la care am vazut cum face eforturi pentru oamenii din jur si cum incearca sa gaseasca solutiile cele mai bune din nimicuri, de la care am invatat sa am rabdare si pentru care intr-un singur moment mi-am adunat toate fortele pentru a fi eu cea care-l sustine, o doamna in varsta cu care am stat de vorba in tren spre Sibiu si la care am observat obisnuinta de a rade, de a gandi mereu optimist.
mi se pare trist ca multi din acesti oameni minunati au iesit din viata mea...poate nu am reusit sa-i tin alaturi de mine, poate aveau alti oameni de ajutat...
de la fiecare din ei am invatat cate ceva si de la toti am capatat dorinta de a fi si eu un om minunat, unul ca ei...
cred ca de fapt, nu poti sa ai prea multi oameni minunati in viata ta, unii trebuie sa plece pentru a le face loc altora...de aceea nu mai sunt trista cand nu reusesc sa pastrez o astfel de persoana langa mine. curand voi cunoaste o alta!
am un singur regret: ca uneori nu apuc sa spun multumesc pentru tot ce primesc de la ei si pentru simplu fapt ca au fost colegii mei de calatorie macar pentru un scurt timp. asa ca acum spun multumesc tuturor acelor oameni minunati care-mi infrumuseteaza viata!